Verloop maken :

 
 

bobane, ik wil graag eventjes op je vraag inpikken, en voor sommigen onder jullie iets nieuws in psp gaan aanleren.
Dit is wel een beetje voor gevorderden, maar zeker niet echt moeilijk.
Weet je dat je zelf een verloop kunt maken ...? Uiteraard, is er altijd het verloop van voorgrond-achtergrond, maar kijk eens naar dit screentje...
Zie je daar bewerken; klik daar eens op


Een ander venster opent zich. Eerst wil ik jouw aandacht vestigen op die kleine potloodjes die je ziet staan. die potloodjes staan voor 1 kleurtje . Je kan potloodjes bijvoegen, gewoon door juist onderaan dat balkje te klikken. Je kan er dan een eigen kleurtje aangeven, door in het kleurhokje, zie andere pijl , een kleur te kiezen. Je kan net zoveel potloodjes erop plaatsen als je zelf wil. En je kan ook zo een potloodje verslepen --- dat is te merken aan de "locatie " van zoveel procent. Je kan ook een potloodje wegdoen, dan pak je dat vast met je muis, en sleept het wegggg van de balk.
Jouw basisbalkje vertrekt steeds van het door jouw eerst gekozen verloop. Zo kan je zelf een verloop maken, dat precies naar jouw gedacht is. dit opent uiteraard weer een boel perspectieven. Geoefende psp 'ers, maken dat zelf ! En 't is weeral eens iets nieuws. Dus voor de creatievelingen !
Veel succes ermee, en probeer het zeker eens uit !!!TIP, verander niet AL je verlopen, laat de standaardverlopen gewoon, zoals ze zijn, probeer dit uit met een verloop dat je vb niet graag ziet ! Je kunt dit verloop dan ook importeren, en het jouw naam geven. Wat denk je van gradient: "bobane" ?

liefs
amaaryli