Les 1 Kadermaken

 
 
 

Les 1 Kaders maken .

Als je het program installeert dan maakt die in mijn documenten (1) een map aan waar je alle bestanden kan in plaatsen , deze heeft de benaming mijn PSP files,alleen voor je insteekfilters moet een mapje bijmaken  in die zelfde map, met de naam insteekfilters (2) .

Plaatje        Print

Dit gaan wij maken als eerste les .

 

Als eerste je plaatje opslaan in je map plaatjes .

Open je map (1) of browser (2)” deze werken hetzelfde als je verkenner”zoek daar je opgeslagen plaatje.

 

Je browser komt vanonder in je werkvlak te staan en kan verbergen door op het kruisje(1) te klikken, in de browser staan je mappen(3) aan de linkerkant, je kan de grote instellen door op het schuifje(2) te verschuiven ,

 

Eerst onze kleur kiezen met ons pipet daar kunnen wij de voor(1) & achtergrond (2) kiezen, Ga met je pipet over je plaatje en zoek daar een lichte kleur voor je voorgrondkleur en rechts voor je achtergrondkleur ,als je over het plaatje schuift kan je zien welke kleur(1) er is .

 

Je kan ook een kleur kiezen door op het blokje(1) te klikken, je kan ook het nummer(1) van de kleur in geven, als je daar een kleur gekozen heeft dan kan je zien of het een goede kleur is in het blokje(2) .

Het kleurnummer eerst markeren(3)  dan het nieuwe nummer invoegen .

Nu kunnen wij starten met ons eerste randje toe te voegen , ga eerst in je werkbalk boven naar afbeelding(1) en neem daar randen toevoegen(2) .

In dit screentje kan je zien hoe de rand moet komen. Eerst een vinkje zetten bij symmetrisch(2) ,dan zijn je randen overal even groot(3) .Nu in een van je vakjes een ander getal(1) invoegen voor deze les is het nr 3. Dan onze kleur invoegen door in het kleine vakje te klikken ,voor het eerste randje nemen wij de achtergrondkleur(5) de donkere kleur”, voor ons volgend randje nemen wij terug 3 pixels maar met de voorgrondkleur(4)”de lichte kleur”, als

Laatste randje terug 3 pixels achtergrondkleur(5) . Nu is ons plaatje laatje klaar en moeten wij dit opslaan in ons mapje afbeeldingen .

Je kan dit gewoon opslaan als een jpg maar je kan het minder zwaar maken door het te exporteren nemen,dan neem je exporteren(1) optimalisatie(2) .

In dit schermpje de compressitie waarden(1) instellen in de meeste werkjes is 20 voldoende anders is er te veel kleurverlies,

Dit lesje is geschreven door Opera en er staat © copyright op © .

Succes met het lesje je kan altijd vragen stellen op dit adres,  misteryriek@gmail.com

Deze les is geschreven door mij Joseph  :
Deze lessen mogen niet gelinkt of gekopieerd worden zonder mijn toestemming :
Voor vragen kan u terecht op mijn mailadres  jh1@pandora.be
Als u nog zin heeft kan u verder naar de tweede les :
© Op deze pagina staat Copyright ©