Les 4 werken met tube

 
 

Les 4 werken met een tube

In deze les gaan wij gebruik maken van een tube, een tube is niet meer dan een figuur maar dan zonder een achtergrond en heeft voor PSP de extensie pspimage , voor andere versies kan de benaming  anders geschreven zijn. Verder gaan wij nu ook een paar effecten leren .

Dit gaan wij maken .

materiaal  print

Benodigdheden.

Twee tubes deze kan je opslaan in je PSP mapje in de map plaatjespenselen .

Nu kunnen wij starten .

Open eerst een nieuwe afbeelding door op het kleine vierkantje(1) te klikken ,   in het volgend schermpje de gegevens invullen op je geopend nieuwe afbeelding .Alle gegevens ook een vinkje bij transparant(1) .

Nu van onze voorgrond en achtergrondkleur een verloop maken, hoe wij dit maken is in de vorige les besproken . Voor de voorgrondkleur heb ik het volgend nummer gebruikt : #dec5c9 – de achtergrond is : #bb8785 . Het verloop maken is in een vorige les besproken, enkel de cijfers(1&2) overnemen van het screentje :Nu onze nieuwe afbeelding vullen met ons vulemmertje .Niet vergeten lineair(3) aan te duiden .Deze cijfers(4) hebben nu geen belang .

Nu het eerste effect : “weerspiegeling(2)” en dit kan je vinden boven in je werkbalk bij effecten.

In dit schermpje kan je mooi de instellingen overnemen .

Het volgend effect(1) is accentueren , is ook bij effecten te vinden onder de naam randeffecten (2),en daar nemen wij sterker accenturen(3), daar moet je geen instellingen geven .

Nu gaan wij de twee tubes die je opgeslagen heeft in je map plaatjespenseel openen, je zwaantjes tube kan open blijven staan, maar het bloemetje gaan wij even naar beneden zetten door op het minnetje(1) te klikken . als je nu naar rechts in het lagenpalet gaat kijken zie je dat daar twee lagen zijn , in de bovenste laag staat het watermerk dit hebben wij niet nodig dus klikken wij de laag met de zwaantjes aan, je ziet dat die zal oplichten (1).

Door nu met rechtermuisknop op uw tube  te klikken zie je in het rolmenu kopiëren daar op klikken .Nu met je linkermuisknop op je werkje klikken en in het rolmenu plakken als nieuwe laag nemen .Je ziet dat je tube in het midden staat van je werkje , wij gaan die

mooi links op zijn plaats zetten met ons verplaatsing tool .

Wij gaan daar nog een effect toepassen om de tube een beetje diepte te geven , klik in je werkbalk op aanpassen  en daar op scherpte(1) klikken en dan op high-pass verscherpen(2)

Met deze instellingen(1) . het zal je tube verscherpen en diepte geven door een schaduw te geven .

Open nu je bloemen tube , let er op dat je de juiste laag heeft geselecteerd , kopiëren/op je werkje plakken als nieuwe afbeelding .Nu gaan wij die eerst omdraaien(2) , dit vinden wij in onze werkbalk(1) boven

Je ziet dat het een grijze kleur heeft die gaan wij nu inkleuren door op aanpassen(1) te klikken en daar kleuren en verzadiging en op inkleuren(2)

klikken .

In dit screentje kan je de instellingen(1) zien  die juist overnemen ,

Aan die getallen die je moet invullen kan je vinden als je kleurenpalet open is ,Daar moet je voor de kleurtoon de letter k nemen – en voor de verzadiging de letter h .

Bij wijze van proef kan eens andere getallen ingeven . Even na kijken of die op de juiste plaats staat ,Als laatste effect gaan wij het effect(1) 3d effecten(2)- als-knop(3) toevoegen .

Als laatste moet je alle lagen samenvoegen en dit doe je zo In je lagenpalet aan de rechterkant op raster 3 met de rechtermuis klikken en in het rolmenu alle lagen samenvoegen nemen(1) .

Zo dit lesje is ook klaar enkel nog exporteren als of opslaan jpg ,

Dit lesje is geschreven door mij Joseph en er staat © copyright op Opera ©

Deze les is geschreven door mij Joseph 
Deze lessen mogen niet gelinkt of gekopieerd worden zonder mij toestemming :
Voor vragen kan u terecht op mijn mail adres  jh1@pandora.be
 

© Op deze pagina staat copyright ©